Juridisch

Lang niet alle overheden zijn bereid het verband te zien tussen gezondheid omwonenden en drukke wegen. Wanneer overheden dat verband wel erkennen, is de reactie vaak: “je hebt wel gelijk maar er is geen geld“. Die geldkwestie is vaak een zaak van prioriteiten en afwegingen. Zo ook in in Brabant. Voor betere prioriteiten en afwegingen bleek het helaas noodzakelijk juridische dwangmiddelen in te zetten via de Wet Milieubeheer. Die schrijft voor dat als bepaalde normen zijn overschreden, B & W met een actieplan moet komen om daar een eind aan te maken. Procederen is nog niet zo eenvoudig. Hieronder blijkt welke technieken overheden hanteren om aan die dwangmiddelen te ontkomen. Dit ondanks de zorgplicht die overheden hebben ook al zijn geen normen overschreden.

Hoe dat gaat kunt u lezen in de volgende links:

    • Helvoirt: Kijk op procedure gemeente Haaren met alle procedure stukken online. Procederen kost veel geld. Donaties zijn dus zeer welkom op rekening 1064.94.422 bij de Rabo Bank ten name van het Comité N65OH in Helvoirt. Bij voorbaat dank voor uw aftrekbare gift aan deze ANBI(fiscaalnummer 8503 34 305/ dossiernr. 78 471)!
    • Eindhoven: Ook de afd. Milieu van Eindhoven probeert sinds 15 februari 2012 via deze procedure buurtvereniging versus gemeente Eindhoven een serieus actieplan voor een einde aan de overschrijding van de normen voor luchtverontreiniging langs de Kennedylaan, te torpederen.
    • Helmond: Ook B&W Helmond probeert sinds 8 mei 2012 via deze procedure iedere poging te torpederen om de bestaande wegenplannen (NOC/N279) in natuur- en buitengebied om te zetten in betere verkeersplannen via de N270/Traverse zonder gezondheidsrisico’s en vermijdbare sterfte.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s